Veelgestelde vragen

Wat verdien ik met een bezorgwijk?

Dat verschilt per wijk. Iedere wijk heeft een eigen standaard vergoeding, gebaseerd op het aantal adressen en de duur van de route. Per week kan daar nog een extra vergoeding bijkomen als er één of meerdere bijlagen (bijvoorbeeld reclamefolders) bijkomen. Die extra vergoeding is afhankelijk van het aantal adressen in jouw wijk.

Hoe oud moet ik zijn om te mogen bezorgen?

De wettelijke minimum leeftijd voor het bezorgen van kranten of folders is 13 jaar.

Wat ga ik bezorgen?

Je bezorgt het nieuwsblad HALLO. Soms zitten hier nog bijlages, zoals reclamefolders, bij.

Op welke dag moet ik bezorgen?

De HALLO wordt van donderdag tot zaterdagmiddag 12:00 uur rondgebracht. Je mag dus zelf bepalen wanneer je binnen deze periode gaat bezorgen. HALLO Horst aan de Maas en HALLO Peel en Maas verschijnen iedere week, HALLO Venray verschijnt alleen in de oneven weken.

Moet ik zelf een fietstas regelen?

Nee, dat hoeft niet. Wij stellen fietstassen ter beschikking.

Hoe en wanneer krijg ik het drukwerk aangeleverd?

Het drukwerk wordt iedere week op woensdagavond of donderdagochtend bij je thuis gebracht. De kranten zijn al gevouwen, dat hoef jij dus niet meer te doen. Als er bijlagen bij zitten, worden deze tegelijkertijd maar apart van de kranten afgeleverd. Voordat je gaat bezorgen steek je de bijlagen eerst nog zelf in de kranten. 

Wanneer krijg ik als bezorger uitbetaald?

Iedere maand ontvang je de vergoeding van de maand daarvoor. Uitbetaling vindt iedere eerste volledige week van een nieuwe maand plaats. 

Wat moet ik doen als ik ziek ben of op vakantie ga?

Als je ziek of op vakantie bent is het de bedoeling dat je zelf zorgt voor een vervanger.

Kan ik ergens online mijn gegevens inzien?

We hebben een online bezorgplatform waar je alle nodige informatie kunt vinden. Je kunt hier niet alleen je route inzien, maar ook de vergoedingen en bezorgklachten. De link vind je bovenaan de website.

Als ik wil stoppen met bezorgen, wat is dan mijn opzegtermijn?

Normaal gesproken heb je een opzegtermijn van vier weken. Dat betekent dat je vanaf het moment dat je aangeeft dat je wilt stoppen, nog vier weken moet bezorgen. Als we al eerder een vervanger voor jouw route kunnen vinden, of als je zelf een opvolger hebt gevonden, kun je natuurlijk eerder stoppen.